Wysyłka dokumentów
Wysyłka dokumentów
Witam,Cały czas wysyłam dokumenty z programu druki i nie miałam do tej pory problemu, a od wczoraj pojawia mi się taki komunikat błąd w podpisywaniu dokumentu Signing failed: Failed acquire key context, licencje mam jeszcze prawie rok
Pozdrawiam
Lucyna Podwojewska
Pozdrawiam
Lucyna Podwojewska
-
Re: Wysyłka dokumentów
Nie było aktualizacji oprogramowania do czytnika kart czy certyfikatu?
PT IPS
Tak miałam, aktualizację podpisu
-
Pewnie nie zostało zmienione urządzenie (czytnik kart) a zostało zainstalowane nowe oprogramowanie z certyfikatem i tu problem. Czyli nie ten program (32-bit czy 64-bit) do posiadanego urządzenia i karty SIM.
PT IPS
Karta jest zainstalowana w 64 system operacyjny
-
Do posiadanego czytnika kart, w którym jest karta SIM jest oprogramowanie (sterownik). Po wybraniu certyfikatu podczas wysyłki powinno pojawić się okno do wprowadzenia PIN z tego programu.
Widocznie zostało zainstalowane z nowym certyfikatem oprogramowanie 64-bitowe do posiadanego urządzenia (czytnik kart) a powinno być 32-bitowe?
Widocznie zostało zainstalowane z nowym certyfikatem oprogramowanie 64-bitowe do posiadanego urządzenia (czytnik kart) a powinno być 32-bitowe?
PT IPS
A czy mogę to jakoś zmienić? Ale w innym programie wysyłam dokumenty i jest OK
-
Jakie dokumenty i z jakiego programu - Płatnik?
Program Druki IPS Profesjonalne jest otwierany jako administrator czy użytkownik?
Czy po otwarciu aplikacji na prawach administratora jest taki sam komunikat podczas wysyłki?
Program Druki IPS Profesjonalne jest otwierany jako administrator czy użytkownik?
Czy po otwarciu aplikacji na prawach administratora jest taki sam komunikat podczas wysyłki?
PT IPS
Płatnik działa bez zarzutu, SKP też wysyłam deklaracje VAT, PIT 4, PIT 11 bez zarzutu. Tylko ja pracuję na programie druki myślę że jako administrator
Sprawdziłam jako administrator, ale błąd jest ten sam